عسل محلی که توسط زنبورها از گردهی گیاهان محلی جمعآوری شده، ممکن است اندکی حساسیتزا باشد. از لحاظ تئوری عسل میتواند با فعال کردن سیستم ایمنی بدن در طول زمان بهطور طبیعی مادهی ایمنی ضد حساسیت ایجاد کند. توصیهی معمول این است که چند ماه پیش از شروع فصل آلرژی، روزانه یک قاشق چایخوری عسل محلی خورده شود تا سیستم ایمنی بدن امکان تولید این ماده ضد حساسیت را داشته باشد. عسل مصرفی حتما باید محلی باشد، زیرا گردهی گیاهان محلی باعث حساسیت میشود و اگر عسل از گیاهان سایر مناطق باشد، طبیعتا نتیجهی مطلوبی به دست نمیآید.
با اینکه تحقیقات صورت گرفته در این مورد نتایج متفاوتی را نشان داده، اما یک پژوهش در این مورد بیان میکند در فصل گردهافشانی گروهی که از عسل استفاده کرده بودند، نتایج زیر مشاهده شد:
- ۶۰ درصد کاهش علائم آلرژی؛
- روزهای بدون آلرژی به میزان دو برابر کمتر از سایرین؛
- ۷۰ درصد کاهش علائم شدید آلرژی؛
- ۵۰ درصد کاهش مصرف آنتیهیستامینها.
«بیمارانی که پیش از فصل آلرژی از عسل استفاده کرده بودند، نسبت به افرادی که درمانهای متداول روی آنها انجام شد، به طور چشمگیری علائم آلرژیک کمتری نشان دادند نتایج بهتری داشتند. این آزمایش با اینکه مقدماتی بود، اما محققان به این نتیجه رسیدند عسل میتواند یک درمان مکمل برای آلرژی باشد.»