ژل رویال یکی از با ارزشترین محصولات زنبور است، با این خیلی از مردم هنوز درباره خواص ژل رویال و نحوه نگهداری و طریقه مصرف آن اطلاعات چندانی ندارند.
ژله سلطنتی متشکل از آب، کربوهیدرات، پروتیین و چربی، ویتامینهای B و مواد معدنیاست. بدون شک این عناصر مفید دلیل فواید سلامتی بالقوه ژل سلطنتی میباشد.
ترکیب شیمیایی کامل ژله سلطنتی ناشناخته است، اما تصور میشود که اثرات مثبت آن بر سلامتی ریشه در پروتئین منحصر به فرد و اسیدهای چرب دارد.
در گذشته، دوز روزانهای که همه به اتفاق آرا آن را قبول داشتند، ۲/۰ گرم و مصرف آن غالباً به صورت قرصهای ژل رویال خشک شده بصورت انجمادی یا نگهداری شده به اشکال مختلف دیگر بوده است. اما امروزه، برخی دانشمندان معروف مانند شویی فوروکاوا و نوریکو هاتوری از ژاپن، استفان باگدانوف از سوئیس و کریستینا آسون از رومانی آن را به صورت دوز پایین در نظر گرفته و تغییر دادهاند.
مطالعات گزارش دادهاند که ژل رویال بدون هیچگونه عوارض جانبی و با دوزهای آغازین ۱ تا ۵ گرم یا بیشتر با موفقیت مدیریت شده است. در بازارهای ما، ژل رویال را میتوان بصورت تازه (خام) بصورت ژل نرم (بصورت پودرهای خشک شده انجمادی) یا در ترکیب با عسل (تازه یا لیوفیلیزه شده) یافت.